Depanare calculatoare la domiciliu

Ca in orice problema casnica stiu ca multi ati incercat o depanare calculatoare la domiciliu cu toate ca nu este domeniul dumneavoastra de activitate.
Iata cum un tip, dupa ce a incercat sa schimbe singur coolerul de la procesor, m-a contactat pentru ca la pornirea calculatorului acum nu mai avea semnal video si dupa cateva secunde se inchidea singur.
Am intervenit urgent sa-i realizez o depanare calculatoare la domiciliu, bineinteles avand cunostinte necesare in acest domeniu. Din experienta m-am gandit analizand cazul ca este vorba de un shutdown termic.
In prima faza, dupa ce am constatat situatia de la fata locului si am descoperit ca nu a pus pasta termoconductoare pe procesor si nu a prins bine coolerul pe placa de baza, ma indreptam spre o cauza bine anticipata si o rezolvare simpla si rapida.

Depanare calculatoare la domiciliu
Depanare calculatoare la domiciliu

Dar dupa ce am remediat aceste greseli calculatorul pornea dar tot fara sa afiseze nimic video. Tipul si-a dat din nou cu parerea neavizata si a spus ca este de la placa video dar eu tot insistam sa-mi spuna ce a mai facut in momentul in care a incercat sa inlocuiasca singur coolerul si in special daca a scos procesorul cand a facut operatiunea de inlocuire cooler.
Dupa ce am insistat cu aceasta intrebare a recunoscut ca a scos putin procesorul ca incerce o curatare calculatorul praf pe zona de pe placa de baza unde este situat procesorul.
In secunda doi dupa ce am auzit acest lucru am desfacut procesorul din soclu ca sa verific daca este totul in ordine, din pacate am descoperit ca pinii de contact procesor de pe placa de baza erau in proportie de 10% indoiti.
Evident placa de baza a facut scurt circuit si s-a ars. Iar acest tip care a incercat sa repare singur calculatorul de la investitia de 25Ron in cooler a ajuns sa mai fie nevoit sa scoata din buzunar 250Ron pentru o placa de baza noua si posibil minim 250Ron si pentru procesor nou.
Si ca totul sa fie minunat se pare ca acest calculator era defapt al iubitei sale iar el s-a oferit sa il repare.
Precum si eu daca am probleme cu instalatia electrica apelez la un electrician, daca am probleme cu bateria de la baie apelez la un instalator, daca vreau sa zugravesc apelez la un zugrav bun, mi se se pare normal ca si dumneavoastra daca aveti probleme cu calculatorul sa apelati la o firma care ofera servicii de depanare calculatoare la domiciliu.