Instalare Windows la domiciliu

Am fost solicitat de un prieten pentru o instalare windows la domiciliu dupa ce a trebuit sa-i fac upgrade la calculator si anume sa-i montez un hard disk sata Western Digital Caviar Blue de 320GB.

Instalare windows la domiciliu
Instalare windows la domiciliu si upgrade hard

Avea deja doua harduri pe IDE unul de 40GB si unul de 80GB.
Cand am desfacut capacul de la carcasa am gasit unitatea plina de praf, asa ca a am inceput o curatare calculator praf (curatare cooler procesor, curatare cooler placa video, curatare praf placa de baza, curatare praf carcasa calculator).

Instalare windows la domiciliu - curatare calculator praf
Instalare windows la domiciliu – curatare calculator praf

I-am instalat in urma cu aproximativ un an Windows XP Professional iar acum avand in vedere ca are 3GB DDR2 si vrea sa cumpere sa facă upgrade la 4GB DDR2, are procesor Intel Core 2 Duo, placa video 512Mb pe 128Biti si hard disk sata ii voi instala Windows 7 Ultimate.
Fiind o placa de baza generatie noua (am cumparat-o dupa ce si-a ars-o pe cea veche incercand singur sa monteze niste placute memorie ram acum vreo 6 luni) nu avea decat un singur port IDE si nu am putut monta decat hard-urile pe o singura panglica de date iar cd-rom-ul a trebuit momentat eliminat.
Avand in vedere ca acum avem un 320GB la dispozitie am urmarit sa elimin hardul de 40GB dupa ce mut datele ca sa pot conecta si cd-rom-ul pentru ca îi este necesar.

Instalare Windows Xp la domiciliu
Instalare Windows Xp la domiciliu

Am inceput procedura de instalare windows 7, am partitionat hardul de 320GB corespunzator si apoi am parcurs următori paşi de instalare windows 7.
Dupa instalarea sistemului de operare, am instalat toate driverele necesare si apoi am inceput transferul de date pe tip de informatie iar pe timpul transferului de date am aplicat procedurilor de optimizare windows.
Pentru placa de sunet Creative a fost nevoie de un driver special ca sa funcţioneze întreg panoul de control dar am rezolvat repede deoarece am si eu aceiasi placa de sunet si eram familiarizat.

Instalare Windows 7 la domiciliu
Instalare Windows 7 la domiciliu

A urmat etapa pe care o efectuez la orice instalare windows la domiciliu si anume instalarea si configurarea corespunzatoare a programelor necesare: arhivatori, aplicatie citire pdf, aplicatii office, aplicatii video, aplicatii audio, programe comunicare si socializare, instalare aplicatie suport java, instalare aplicatie suport flash, instalarea unui browser bun si instalarea unui antivirus bun.