Reparatii calculatoare la domiciliu

Întamplare deosebită la o intervenţie de reparatii calculatoare la domiciliu.
Am fost solicitat pentru reparatii calculatoare la domiciliu de o doamna din Bucuresti care mi-a comunicat telefonic ca nu-i mai porneste calculatorul, defapt porneste dar nu mai afisează nimic pe monitor.
În urma testelor efectuale la domiciliu client am constatat că placa de bază este defectă.
Am cumparat de la magazin placă de bază pe acelaşi soket şi în urma recomandarii mele am facut upgrade la generaţia de memorie cu placa de bază nou cumpărată.

Reparatii calculatoare la domiciliu
Reparatii calculatoare la domiciliu

Totul a decurs bine până cînd am ajuns la faza să demontez placa de bază veche de pe carcasă.
Mi s-a parut că se simte un miros ciudat de la unitate dar m-am gandit că vine de afară. Şi iata ce am descoperit, era lichid pe o zona întinsă de pe spatele plăcii de bază, mai exact urină de pisică.
Motanul clientei şi-a însemnat teritoriul direct pe calculator, cu toate că acest calculator era situat într-un locaş special de la birou, la aproximativ 20cm distanţă faţă de sol.
Nu înteleg cum de s-a intamplat dar pana la urma am găsit si adevaratul vinovat pentru arderea plăcii de bază.
Bineinteles am curatat bine unitatea de praf şi alte lichide înainte de montarea noi plăci de bază.
Depanare calculatoare la domiciliu
Depanare calculatoare la domiciliu

Acum motanul era afara, un motan imens care se pare a primit interdicţie ca pe viitor să mai intre în camera unde se află calculatorul.
Deci atenţie mare unde vă ţineţi pisica sau câinele şi mai ales dacă are obiceiul să-şi facă nevoile pe obiectele dumneavoastră electronice.
In cazul de faţă în afara de plata interventiei de service calculatoare la domiciliu a trebuit investit şi într-o placă de bază nouă iar noi urmărim identificarea problemei cu exactitate pentru minimizarea sau eliminarea cheltuielilor pentru piese noi calculator.
Dar tot raul spre bine, cu aceasta ocazie doamna are placa de baza noua (cu garantie 3 ani) si un calculator modernizat atât din punct de vedere hardware cât şi din punct de vedere software deoarece am instalat un nou sistem de operare.
A fost necesar instalare windows, instalare drivere, instalare programe necesare şi instalare antivirus (operatiuni incluse la orice reinstalare windows).
Iată în urmatoarea poză, motanul recrutat in echipa pentru interventii depanare calculatoare la domiciliu.
Depanare calculatoare la domiciliu
Depanare calculatoare la domiciliu