Reparatii laptop la domiciliu

Un vecin, prieten din copilarie, m-a chemat sa-i repar laptopul deoarece stia ca ma ocup de reparatii laptop la domiciliu.
Avea un laptop Asus cumparat acum vreo 2-3 ani cu urmatoarea configuratie: procesor Intel Dual Core, 3GB Ram DDR2 si hard 250GB Sata.
A avut nevoie de service laptop pentru ca se pare avea sistemul de operare Windows XP busit, la pornire dupa cateva secunde in timpul deschiderii windows-ului aparea o eroare pe ecran albastru si se restarta ciclic.
Nu se mai putea accesa sistemul de operare nici in safe mode si nici in alt mod. Prin metodele noastre am reusit cu un program special sa accesam datele si sa salvam datele importante.
Avea sistem de operare Windows XP iar acum si-a cumparat Windows 7 Ultimate si daca tot trebuie sa reinstalam sistemul de operare sa instalam Windows 7 Ultimate.
Procesul de instalare Windows 7 a inceput cursiv dar la un momentat s-a impotmolit.
Am inceput testarea componentelor laptopului, principalul suspect dupa simptome era hard disk-ul.
Toate componentele in ordine, chiar si hard-ul, ca sa fiu sigur am demontat laptopul, am curatat laptopul de praf si am verificat separat hard disk-ul iar rezultatul a fost tot pozitiv, absolut nici o problema, nici macar un bad sau o eroare.

Reparatii laptop la domiciliu
Reparatii laptop la domiciliu

Reparatii laptop Asus la domiciliu
Reparatii laptop Asus la domiciliu

Am dat iar reset de bios si apoi am incercat instalarea sistemului vechi de operare si anume instalare Windows XP, se pare ca instalarea a ajuns la final dar tot foarte greu.
Incredibil toate componentele in stare buna de functionare, si totusi exista ceva care agata, un element perturbator. Si mi-am adus aminte ca in momentul in care realizam partitiile am observat ca apare un al doilea dispozitiv cu eticheta „necunoscut”.
Si in secunda doi am cautat sa verific daca exista vreun dispozitiv extern atasat, stick-ul ar fi fost vizibil, asa ca am cautat dispozitive existente in cititorul de card.
Am descoperit in cititorul de card un mini card de telefon de 64Mb, l-am eliminat imediat, se pare ca acest card era defect si perturba tot sistemul.
Service laptop la domiciliu
Service laptop la domiciliu

Am trecut la reformatare si instalare windows 7 dupa cum s-a cerut deoarece eram sigur ca acum totul functioneaza normal.
Am instalat windows 7 cu succes, am instalat driverele necesare, programele necesare si un antivirus bun.
Una dintre cele mai delicate reparatii laptop la domiciliu care dupa cateva ore bune a fost finalizata cu succes.