Instalare Windows XP

Instalare Windows XP - Instalare Windows XP in Bucuresti si Ilfov, la domiciliu sau sediu

Despre Windows XP

Serviciul de Instalare Windows XP este una dintre cele mai solicitate proceduri pentru punerea în funcțiune a unui calculator cu specificații tehnice reduse, al cărui utilizator nu are posibilitatea sau dorința de a face un upgrade sistemului de calcul. Windows XP (din cuvântul în limba engleză experience – experiență) este precedat de Windows 2000 și Windows Me și reprezintă versiunea îmbunătățită a Windows NT, fiind prima versiune Microsoft pentru consumatori produsă pe modelul NT (New Technology – Tehnologie Nouă).

Anunțat și lansat în anul 2001, Windows XP se remarcă printr-o interfață modernă pentru acea perioadă, cu aspect rotunjit, noi teme grafice dar și o stabilitate remarcabilă față de versiunile anterioare, până în anul 2006 fiind vandut în peste 400 de milioane de exemplare.

Suportul oficial pentru Windows XP a fost încheiat în anul 2014, ceea ce se traduce prin faptul că utilizatorii acestui sistem de operare nu vor mai primi actualizări, iar vulnerabilitățile apărute nu vor mai fi rezolvate. Astfel, este important să luați în calcul acest aspect în cazul în care optați pentru instalare Windows XP.
În anul 2014, Windows XP era prezent pe peste 70% din calculatoarele din instituțiile publice centrale din România și era utilizat de 1 din 3 calculatoare din țara noastră, unele țări încheind contracte de milioane de euro cu Microsoft în vederea extinderii suportului tehnic și de securitate.

Vă pun la dispoziție instalare Windows XP la domiciliul sau sediul Dvs., sau puteți veni cu echipamentul la mine, în urma unei programări prealabile, efectuată prin mijloacele de contact oferite în secțiunea dedicată.

Cât costă instalarea Windows XP?

Prețul pentru instalarea sistemului de operare Windows XP pornește de la 200 lei și variază în funcție de programele suplimentare pe care le doriți. În cazul în care mă deplasez la Dvs., se va adăuga costul transportului, în funcție de adresa unde se prestează serviciul.

Ce este inclus în serviciul de instalare Windows XP?

Pe lângă instalarea propriu-zisă a sistemului de operare, voi realiza instalarea unui antivirus, instalarea driverelor pentru placa de bază, placa sau plăcile video, placa sau plăcile de rețea, placa de sunet, precum și alte drivere necesare funcționării sistemului de operare.

De asemenea, voi instala câteva programe de bază: browser web (Google Chrome / Mozilla Firefox / Opera), player video (BSPlayer / VLC), player audio (AIMP / Winamp), editor text (Notepad++), manager de arhive (7-Zip / WinRAR) și vizualizator fișiere .pdf (Adobe Acrobat Reader).
În cazul în care nu aveți preferințe, voi instala următoarele programe esențiale: Google Chrome, VLC, AIMP, Notepad++, 7-Zip și Adobe Acrobat Reader.

Cât durează instalarea Windows XP?

Durata totală (instalare Windows XP, drivere și programele de bază) este între 120 și 240 minute și depinde de componentele hardware ale echipamentului Dvs. În cazul în care doriți instalarea de programe suplimentare sau jocuri, acest timp crește și variază în funcție de cerințele Dvs.

Câte partiții se vor crea?

De regulă, creez două partiții (C:\ și D:\) – una pentru sistemul de operare și aplicațiile esențiale și una pentru restul de fișiere (documente, poze, filme, muzică, jocuri și alte tipuri de fișiere). În cazul în care nu este specificată nicio preferință și în funcție de capabilitățile tehnice, voi crea o singură partiție pentru spațiile de stocare cu o capacitate totală de 120 sau 128 GB, două partiții pentru spațiile de stocare cu o capacitate totală cuprinsă între 200 și 512 GB (unde partiția C:\ va avea aproximativ 100 GB), respectiv 3 partiții pentru spațiile de stocare cu capacitate mai mare sau egală cu 960 GB (unde partiția C:\ va avea o capacitate de aproximativ 200 GB).

Unde se execută instalarea Windows XP?

Serviciul de instalare Windows se poate efectua în locația mea, cât și la domiciliul sau sediul Dvs. Deși sunt localizat în Sector 3, deservesc următoarele zone:

Instalare Windows XP în București

 • Instalare Windows XP în Sector 1;
 • Instalare Windows XP în Sector 2;
 • Instalare Windows XP în Sector 3;
 • Instalare Windows XP în Sector 4;
 • Instalare Windows XP în Sector 5;
 • Instalare Windows XP în Sector 6.

Instalare Windows XP în Ilfov

 • Instalare Windows XP Berceni;
 • Instalare Windows XP Catelu;
 • Instalare Windows XP Cernica;
 • Instalare Windows XP Dobroesti;
 • Instalare Windows XP Glina;
 • Instalare Windows XP Pantelimon;
 • Instalare Windows XP Popesti Leordeni.

ATENȚIE: SUPORTUL TEHNIC OFERIT DE CĂTRE PRODUCĂTOR PENTRU ACEST SISTEM DE OPERARE S-A SFÂRȘIT, CEEA CE ÎNSEAMNĂ CĂ NU VEȚI MAI PRIMI ACTUALIZĂRI ȘI SISTEMUL DVS. VA FI VULNERABIL ȘI POATE FI EXPUS ATACURILOR CIBERNETICE, IAR UNELE PROGRAME POT SĂ FUNCȚIONEZE INCORECT SAU DELOC.
RECOMAND INSTALAREA UNUI SISTEM DE OPERARE CARE BENEFICIAZĂ DE ACTUALIZĂRI (EX.: WINDOWS 11 SAU 10), IAR ÎN CAZUL ÎN CARE CALCULATORUL DVS. NU ÎNDEPLINEȘTE CERINȚELE TEHNICE, ACHIZIȚIONAREA UNUI SISTEM DE CALCUL COMPATIBIL.